J.K. PROLETER PODGORICA

J.K. PROLETER PODGORICA

недеља, 2. јануар 2011.

Ne, nije riječ o proleterima, niti o Marksovoj kovanici "Proleteri svih zemalja, ujedinite se", iako je proleter lijepo ime, pa makar u mislima naših roditelja, kada za nekoga žele reći da je brz, promućuran, okretan... Možda iz tog, ili iz razloga toga što je osnovan, odnosno što su mu članovi, uglavnom sa prostora mjesne zajednice Proleter, tek Džudo klub ,,Proleter,, postoji već pet godina. Lijepo ime, a "kum" je i inicijator bio trener džudoa, Vasilije Vlatko Stijepović. Imajući u vidu da na području Zlatice i Murtovine mladi nisu imali dovoljan broj organizovanih sportskih klubova "rodio" se Džudo klub Proleter.

U ovih proteklih šest godina članovi Džudo kluba ,,Proleter,, osvojili su veliki broj medalja (567), kako na državnim prvenstvima tako i na raznim međunarodnim turnirima.



Od osnivanja klub ima veoma dobru saradnju sa upravom Osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović" sa čijom upravom je sprovedeno niz zajedničkih aktivnosti sa ciljem što boljeg djelovanja sporta kao jednog veoma bitnog pedagoškog sredstva. Pored podrške rukovodstva škole, čelnici kluba dobru saradnju imaju i sa rukovodstvom mjesnom zajednicom Proleter. Osim osnivača i trenera Vlatka Stijepovića sa mlađim uzrastima radi i trener, Vladan Kojić, a administrativne poslove vodi sekretar kluba .Mileta Milačić.

Džudo klub je prošle godine uspješno realizovano i projekat "Vježbanje džudoa u cilju prevencije narkomanije - kod djece uzrasta od I do VII razreda osnovne škole". U mladom sportskom kolektivu, pored kvalitetnog vježbanja džudoa i takmičarskog procesa, posebnu pažnju poklanjaju razvijanju osnovnih principa Olimpijske povelje imajući u vidu da je džudo olimpijski sport i da sa sobom nosi duh olimpizma tj. zdravlje, pravičnost, jednakost i upornost.
Sve ove pozitivne strane prepoznali su i roditelji tako da u sve većem broju upućuju svoju djecu da treniraju i da se aktivno bave sportom, ne primarno zbog rezultata, koliko zbog činjenice da djeci u savremenom društvu prijeti niz sociopatoloških oblika ponašanja.

Ovako cjelokupno sinhronizovan rad sa mladima neizostavno sa sobom donosi i dobre takmičarske rezultate, pa ćemo navesti najzapaženije rezultate i nabrojati aktivne članove u klubu. Na međunarodnom turniru Kup mimoze, održanom ovog mjeseca u Igalu klub je osvojio pet medalja.

Nikolina Bijelić (prvakinja države za mlađe pionirke najbolja takmičarka prvenstva) i Marija Stožinić imaju ukupno petnaest medalja na raznim turnirima i prvenstvima. Anđela Dragić i Ana Rajković takođe imaju veliki broj medalja u uzrastu poletarki kao i Lazar Radonjić i Lazar Dragić u konkurenciji poletaraca. Stefan Lutovac, Darko Jokić i Luka Janković u najtežoj kategoriji kod najmlađih uzrasta do sada imaju osvojenih tridesetak medalja. Dragan Milacic kao osvajač medalja u različitim uzrasnim kategorijama predvodi nešto stariju grupu takmičara u klubu, a to su: Radoje Radević, Mladen Rakočević,  Marinko Bujišić, Nemanja Dragović, Vukoman Marković .

U Džudo klubu Proleter ima mnogo mladih, a nade kluba su: Vlado Grebović, Rastko Sekulović, Katarina Popović, Marko Popović, Božo Božović, Luka Bošković, Nikola Čepić, Janko Milikić, Tanja Milikić, Krsto Medenica, Luka Belojević, Vanja Ivančević, Danilo Šćekić, Bojan Jokić, Aleksa Rakočević, Nikola Živković, Balša Baltić, Vasilije Stanišić i Nikola Stanišić.

 Reprezentativci Crne Gore- JANKOVIĆ LUKA, STOŽINIĆ MARIJA, BIJELIĆ NIKOLINA

Нема коментара:

Постави коментар